Wykonanie
Amerykańskie pancakes, czyli małe puszyste naleśniki są świetnym pomysłem na weekendowe śniadanie. Tradycyjnie serwowane z
syropem klonowym, jednak ja proponuję
serek waniliowy i świeże
owoce.ok. 14 naleśników (śr. 10cm.)Przygotowanie: 5-10 min.Smażenie: ok. 20 min.Składniki200g
mąki1,5 łyżki
proszku do pieczeniaszczypta
soliłyżeczka
cukru250ml
mleka2 średnie
jaja1,5 łyżki
olejuolej do smażenia2
serki wanilioweopakowanie
borówek amerykańskich lub innych
owocówPrzygotowanieWrzuć wszystkie składniki do blendera i zmiksuj (zdj. 1 , 2 i 3).Rozgrzej patelnię i nalej kilka kropli
oleju.Wylej porcję ciasta na patelnię i smaż na wolnym ogniu do momentu pojawienia się pęcherzyków (zdj. 4).Odwróć i smaż przez kilkanaście sekund (zdj. 5).Odwiedź Dopraw Swój Świat na Facebook'u