Składniki na cztery porcje.Składniki:1 op. ulubionego mixu sałat (150 g)1 czerwona papryka świeża10 szt. zielonych oliwek100 g sera typu feta2 piersi kurczaka (300 g)2 łyżeczki ulubionej przyprawy do kurczaka4-5 pomidorów suszonych5 pomidorkówdaktylowych lub cherry1/2 cebuli czerwonejSos miodowo-musztardowy:2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki musztardy (ostrej)2 łyżeczki musztardy francuskiej1 łyżka miodu (płynnego)2 łyżki soku z cytrynyEwentualne dodatki:4 łyżki grzanek czosnkowychPrzepis:Mięso myjemy, osuszamy i przyprawiamy. Następnie umieszczamy w parowarze lub w garnku do gotowania na parze i gotujemy przez ok. 20 minut (k urczaka możemy również usmażyć na patelni z dodatkiem oliwy). Po tym czasie kurczaka studzimy i kroimy w kostkę.W dużej misie umieszczamy umyty mix sałat, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz cebulę, jak również pokrojone oliwki, pomidorki i suszone pomidory. Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki razem z wystudzonym kurczakiem. Całość dokładnie mieszamy.W osobnej miseczce przygotowujemy sos. Umieszczamy w niej wszystkie składniki, nakładamy pokrywkę i mocno wstrząsamy, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Możemy również szybko i intensywnie wymieszać wszystko łyżką.Przygotowaną sałatkę polewamy odrobiną sosu, wierzch możemy udekorować kilkoma grzankami czosnkowymi.