ßßß Cookit - przepis na Stek z rekina

Stek z rekina

nazwa

Wykonanie

Porcja dla jednej osoby.
Składniki:
1 stek z rekina błękitnego
Sok z jednego plastra cytryny
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Przepis:
Stek z rekina należy rozmrozić. Następnie osuszamy stek i nacieramy go z każdej strony solą i pieprzem. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i pozostawiamy na ok. 15 minut. Następnie rozgrzewamy olej na patelni (ja skorzystałam z patelni grillowej) i smażymy stek ok. 5 minut z każdej strony, na małym ogniu.
Rybka ma bardzo delikatny smak, w steku nie ma ości, więc jak dla mnie bomba ;)
Do rybki bardzo pasował mi ryż smażony z warzywami z dodatkiem świeżego koperku.
Źródło:http://emcia-pichci.blogspot.com/2014/04/stek-z-rekina.html