ßßß Cookit - przepis na Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

nazwa

Wykonanie

Przepis powstał przy współpracy z portalem wieprzopedia.pl
Danie dla 2 osób
Składniki:
2 plastry schabu wieprzowego
ok. 6 plastrów cienkiego boczku wieprzowego wędzonego
1/2 ogórka kiszonego
2 słupki czerwonej papryki
2 małe piórka cebuli białej
1 łyżeczka musztardy dijon
Sól, pieprz do smaku
Olej do smażenia
Dodatkowo:
1 woreczek ryżu
Przepis:
Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko. Wewnętrzną i zewnętrzną stronę nacieramy solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę kotletów smarujemy musztardą. Na końcu kotletów nakładamy paprykę, ogórka i cebulę. Kotlety zawijamy ciasno w rulon. Następnie owijamy roladki 2-3 cienkimi plastrami wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy np. z gotowanym ryżem (przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu).
Źródło:http://emcia-pichci.blogspot.com/2014/03/roladki-wieprzowe.html