ßßß
Danie dla 2 osóbSkładniki:2 plastry schabu wieprzowegook. 6 plastrów cienkiego boczku wieprzowego wędzonego1/2 ogórka kiszonego2 słupki czerwonej papryki2 małe piórka cebuli białej1 łyżeczka musztardy dijonSól, pieprz do smakuOlej do smażeniaDodatkowo:1 woreczek ryżuPrzepis:Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko. Wewnętrzną i zewnętrzną stronę nacieramy solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę kotletów smarujemy musztardą. Na końcu kotletów nakładamy paprykę, ogórka i cebulę. Kotlety zawijamy ciasno w rulon. Następnie owijamy roladki 2-3 cienkimi plastrami wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy np. z gotowanym ryżem (przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu).
