ßßß Cookit - przepis na Serek wiejski z miodem i otrębami żytnimi

Serek wiejski z miodem i otrębami żytnimi

nazwa

Wykonanie

Składniki:
150 g serka wiejskiego lekkiego
2 łyżeczki otrąb żytnich
1 łyżka miodu lipowego
1 łyżeczka orzechów włoskich
Przepis:
Do serka dodajemy otręby i całość mieszamy. Następnie przekładamy do miseczki, polewamy miodem i posypujemy orzechami włoskimi. Niezwykle prosta przekąska, ale za to wyjątkowo smaczna :)
Otręby żytnie Sante są źródłem cennych składników odżywczych jak: błonnik pokarmowy, białko czy węglowodany oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku. Otrębami możemy posypywać zupy, chleb z masłem, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów i mleka.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 856kJ/ 205kcal
Białko 15,0g
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g
0,6g
Węglowodany w tym cukry 26,0g
3,0g
Błonnik pokarmowy 39g
Sód 0,002g
Kwas foliowy 72µg (36%)*
Potas 900mg (45%)*
Fosfor 750mg (107%)*
Żelazo 9,5mg (68%)*
Magnez 300mg (100%)*
Cynk 8mg (53%)*
*% zalecanego dziennego spożycia
Więcej informacji o produktach firmy Sante znajdziecie na stronie i fb .
Źródło:http://emcia-pichci.blogspot.com/2013/03/serek-wiejski-z-miodem-i-otrebami.html