Wykonanie
Hej ;)Na śniadanie polecam gorąco pancakesy, są bardzo sycące i można z nimi połączyć praktycznie wszystkie dodatki :) Dzisiaj postanowiłam wypróbować je z
syropem ryżowym, który otrzymałam od sklepu Gillian McKeith .
Składniki:300g
mąki1
jajko300ml
maślanki naturalnej70g
cukru trzcinowego (najlepiej zmielonego)1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sodySzczypta
soliWszystko dokładnie mieszamy, aby powstało ciasto niezbyt rzadkie. Na patelni rozgrzewamy
olej ryżowy (lub inny) i smażymy pancakesy na złoto z każdej strony.Dodatkami do pancakesów były u mnie
truskawki,
kiwi i
mandarynka oraz
syrop ryżowy, który doskonale do nich pasował.
O cena syropu?Jak dla mnie ma genialny smak, słodki i jednocześnie ma przyjemnie gęstą konsystencję. Waga słoiczka to 330g i po dzisiejszym śniadaniu
mogę śmiało stwierdzić, że jest bardzo wydajny.
Syrop posiada certyfikat
Soil Association . Więcej informacji technicznych znajdziecie tu . Jestem bardzo zadowolona z tego
syropu, ponieważ łączy ze sobą słodki a jednocześnie zdrowy smak :)Polecam!
Zapraszam na mój profil na FB :)KLIKDodaję do akcji: Poranne wariacje, czyli propozycje
śniadaniowe.