Wykonanie
Pierwszy obiad .Rosół z
makaronem ,
marchewką,
pietruszką i skrzydełkami oraz mięskiem z niezbyt mocno okrojonego szkieletu.Drugi obiad.
Udka (z tej ugotowanej
kury lub
kurczaka) z gotowaną
rzodkiewką.Trzeci obiad .Piersi (z tego samego ugotowanego ptaka) z zapiekaną
cukinią.Udka z
rzodkiewką.2 ugotowane udka1/2
cebuli2 łyżki klarowanego
masła2 pęczki
rzodkieweksólRzodkiewki obgotować przez kilka minut w osolonej wodzie.Pokrojoną
cebulę zeszklić na
maśle ,dołożyć udka z rosołu, obłożyć odcedzoną
rzodkiewką. Całość obłożyć wiórkami
masła i wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 10min. w temp.190oCJeżeli chcemy udka zrumienione to wstawić pod grill.Gwarantuję, że będziecie zachwyceni nowym smakiem
rzodkiewki.PS. Przepis na piersi z zapiekaną
cukinią już się piecze!