ßßß
SKŁADNIKI:2 pojedyncze piersi z kurczaka,1 opakowanie tortilli pszennych ( 4 sztuki w opakowaniu),garść pieczarek,100g żółtego sera,garść mixu sałat,1/2 puszki kukurydzy,2 ząbki czosnku,1/2 puszki czerwonej fasoli,1 suszona papryczka chilli,1 cebula,przyprawy (wedle uznania): oregano, pieprz, chilli mielone, kumin, bazylia,oliwa z oliwek,przyprawa do kurczaka złocista Kamis,
WYKONANIE:Umyte, pokrojone w paski piersi z kurczaka z dodatkiem przyprawy złocistej Kamis podsmażamy na patelni. Czerwoną fasolę rozgniatamy na pastę. Na patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulę, chilli, i kukurydzę. Smażymy na średnim ogniu tak, aby pieczarki się zarumieniły. W następnej kolejności dodajemy do tej mieszanki przyprawy - wedle uznania - ja dodałam te wyżej wymienione. Nadal na wolnym ogniu smażymy wszystko. Potem dodajemy usmażonego kurczaka, aby połączyły się smaki.Tortille przekładamy na talerz i podgrzewamy w mikrofalówce około pół minuty, aby później przy zawijaniu się nie połamały.Rozkładamy placki na blacie i po kolei smarujemy każdy pastą z czerwonej fasoli. (następnym razem rezygnuje z tego dodatku - średnio mi to smakowało). Następnie smarujemy łyżką śmietany 18% i posypujemy startym serem żółty. Wykładamy każdy placek mixem sałatowym, a na sałatę farsz z mięsem.Każdy placek składamy zawijając najpierw lewy a później prawy bok tortilli, następnie górny i dolny. Rozgrzewamy patelnię grillową i wykładamy na nią tortille spojeniem do dołu i dociskamy czymś ciężkim. ( inną patelnią na przykład). Przypiekamy.Można podawać z sosami np czosnkowym bądź z ketchupem.SMACZNEGO !!!