ßßß Cookit - przepis na Ciasto podwójnie czekoladowe

Ciasto podwójnie czekoladowe

nazwa

Wykonanie

Potrzebne produkty:
ciasto
200 g ciemnej, gorzkiej czekolady (70%)
100 g mlecznej czekolady
210 g masła
3 jajka
1 łyżka aromatu waniliowego
200 gram migdałów (pasków)
100 gram drobno pokrojonych orzechów włoski
135 g mąki
szczypta soli
polewa:
100 g czekolady gorzkiej
2 łyżki masła
2 łyżki gorzkiego kakao
1 łyżeczka cukru pudru
Wykonanie
Rozpuszczamy masło i pozostawiamy do przestudzenia.
Czekolady miksujemy w blenderze na mączkę.
Dodajemy resztę produktów, wszystko dokładnie mieszamy tworząc jednolitą masę.
Blaszkę smarujemy masłem wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto do formy.
Piekarnik nagrzewamy i pieczemy w 160 przez ok 20-25 minut
Polewa:
Masło rozpuszczamy razem z czekoladą, dodajemy cukier i kakao. Polewa musi być błyszcząca i rzadka.
Polewamy nią przestudzone ciasto.
Źródło:http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/07/ciasto-podwojnie-czekoladowe.html