Potrzebne produkty:ciasto200 g ciemnej, gorzkiej czekolady (70%)100 g mlecznej czekolady210 g masła3 jajka1 łyżka aromatu waniliowego200 gram migdałów (pasków)100 gram drobno pokrojonych orzechów włoski135 g mąkiszczypta solipolewa:100 g czekolady gorzkiej2 łyżki masła2 łyżki gorzkiego kakao1 łyżeczka cukru pudruWykonanieRozpuszczamy masło i pozostawiamy do przestudzenia.Czekolady miksujemy w blenderze na mączkę.Dodajemy resztę produktów, wszystko dokładnie mieszamy tworząc jednolitą masę.Blaszkę smarujemy masłem wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto do formy.Piekarnik nagrzewamy i pieczemy w 160 przez ok 20-25 minutPolewa:Masło rozpuszczamy razem z czekoladą, dodajemy cukier i kakao. Polewa musi być błyszcząca i rzadka.Polewamy nią przestudzone ciasto.