Wykonanie
Składniki :225 g
gorzkiej czekolady225 g
masła2 łyżeczki
aromatu waniliowego200 g
cukru pudru3 duże
jajka150 g
migdałów w proszku100 g posiekanych
orzechów włoskichPiekarnik rozgrzewamy do temperatury 170 C. Na małym ogniu w rondlu z grubym dnem roztapiamy połamaną
czekoladę razem z
masłem . Zdejmujemy garnek z ognia i mieszamy z aromatem i
cukrem i odstawiamy, aby całość trochę ostygła.
Jaja ubijamy w misce, łączymy z przygotowaną masą
czekoladową i na koniec dodajemy
migdały i posiekane
orzechy włoskie. Całość wylewamy do kwadratowej formy, wysmarowanej
masłem i wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut, po wyjęciu odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wstawiamy do lodówki, aby ciasto stężało. Po tym czasie, wyjmujemy je delikatnie z formy i kroimy na 16 kwadratów.