Dziś proponuję zapiekany makaron z mięsem mielonym. Ponieważ bardzo lubię połączenie mięsa mielonego i pieczarek, więc nadziałam tym moje rurki. Całość dodatkowo jeszcze polałam resztą sosu i zapiekłam.Składniki:1 opakowanie rurek Cannelloni50 dag mięsa mielonego3 ząbki czosnkuolej50 dag pieczarek4 łyżki masła3 szklanki mleka1 kostka rosołowasólpieprzWykonanie:Mięso podsmażamy z czosnkiem na oleju. Pieczarki czyścimy i kroimy na drobne kawałki podsmażamy na łyżce masła. Z reszty masła i mąki robimy sos beszamelowy, podlewamy mlekiem i mieszamy, aby nie powstały grudki. Do gorącego sosu dodajemy kostkę rosołową oraz podsmażone pieczarki, doprawiamy sola oraz pieprzem. Część sosu dodajemy do podsmażonego wcześniej mięsa, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Surowe rurki napełniamy mięsem, układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem. Napełnione rurki układamy jednowarstwowo polewamy pozostałym sosem i zapiekamy pod przykryciem 15-20 minut w 200 st.C, zdejmujemy folię posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy kolejne 15 minut.Smacznego!