Wykonanie
Cała moja rodzina uwielbia
wątróbkę z wyjątkiem najmłodszej latorośli. Kiedyś na obiad przygotowałam
wątróbkę z
cebulką, zapach unosił się aż na zewnątrz. moja córka wróciwszy do domu ze szkoły zapytała. Co tak pięknie pachnie?Na moją odpowiedź że to
wątróbka stwierdziła że będzie ją jadła, jednak po spróbowaniu rozległ się okrzyk o fuj! i stwierdzenie że tak pięknie pachnie a takie jest niedobre.Aby jakoś przemycić do jadłospisu tak nielubiana
wątróbkę następnym razem zrobiłam omlet z dodatkiem
wątróbki. I tym razem jej posmakował :-)
Do przygotowania omletu użyłam:2
wątróbki drobiowe2
jajkanatka pietruszkisólpieprzWątróbkę pokroić i podsmażyć na
maśle.
Jajka roztrzepać przyprawić
solą,
pieprzem i wlać do
wątróbki. Usmażyć. Posypać
natką z
pietruszki.Smacznego!