ßßß Cookit - przepis na 121. Smażone kapelusze grzybowe.

121. Smażone kapelusze grzybowe.

nazwa

Wykonanie

Witam, sezon grzybobrań dla mnie się już zaczął więc chcę przedstawić kilka fajnych przepisów mojej babci.
Składniki:
Kapelusze z podgrzybków i kozaków
jajko
mąka
warzywko
bułka tarta
masło
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Kapelusze opłukać i poobierać z nich jakieś pozostałości lasa.
Jajko roztrzepać z mąką, odrobiną wody i warzywkiem.
Kapelusze obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać masło z odrobiną oliwy, i smażyć po 2 minuty z każdej strony.
Zawsze, gdy babcia smażyła kapelusze nie zdążyły doczekać wystygnięcia:)
Jest to fajny pomysł jako dodatek do obiadu zastępującego sałatkę.
Źródło:http://smaczniegotowane.blogspot.com/2013/09/121-smazone-kapelusze-grzybowe.html