Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1.2 kilogramów
mąka 0.5 szklanek
jajko 2 sztuk
bułka tarta 0.5 szklanek
masło 0.25 kostekWykonanie:Wypatroszonego
karpia pokroić w dzwonka (1,5-2 cm). Obtoczyć każde dzwonko w
mące,
jajku i
bułce tartej. ułożyć każde w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Na każdym dzwonku kłaść kawałeczek
masła. Piec do zrumienienia, obracając na drugą stronę.Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: pmData: 2008-12-22dobry przepis ale brytfanka musi być zalana
olejem 0,5 cmAutor: polokData: 2008-12-20obrzydliweAutor:
miolData: 2007-11-07robilam ten przepis .nie dobre toDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: