Wykonanie
...A tak mnie jakoś naszło na
sałatkę akurat z
fasolką, która czekała w lodówce na swoje pięć minut.Tak się wahałam czy ją zrobić z
ziemniakami, klasyk...czy jakoś inaczej, pokombinować czy nie?No i nie pokombinowałam za bardzo, bo chyba mi się nie chciało. Stanęłam przed zacną lodówką i z nią pogadałam, w
sumie wykorzystałam kilka składników, wyszło coś dobrego myślę...to może być jedna z tych szybkich sałatek "na gościa" ;pPolecam ;)Przygotowanie: 20 minutKoszt: 12 złSkładniki:1/2 kg
fasolki żółtej szparagowej(noo, ciut więcej)1
papryka czerwona7 małych, nowych
ziemniakówkoperekkiełki brokuła - male opakowanie(w Biedronce kupiłam)puszka
kukurydzy2 łyżki
majonezu Winiary(raczej płaskie)
sól morska,
pieprz czarny3 ząbki
czosnku - nowegoZ
fasolki obrywam brzydkie końce.
Ziemniaki obieram. Jedno i drugie myję, gotuję w lekko osolonej wodzie około 15 minut.
Paprykę po umyciu kroję na kostkę, ale też nie za małą.
Koperek siekam, podobnie postępuję z
czosnkiem.Wszystkie składniki mieszam ze sobą, dodaję
sól,
pieprz,
kiełki.E voila;)
miłego dnia Wam życzę i przypominam o konkursie, jeszcze tylko 5 dni czekam na przepisy;)