Wykonanie
Jak się ma słoik pysznych pieczonych
jabłek, to trzeba coś z nimi zrobić, a że jestem wygodnicka, to co się
będę męczyć z ciastami jak
mogę sobie pyknąć tradycyjnie
ciasto francuskie z
jabłkiem;pSzybko, bezboleśnie, bez garów;)A przy okazji pozbywam się jadła z zamrażarki, bo niebawem przeprowadzka, mam teraz tyle rzeczy na głowie, że ostatnią rzeczą będzie stanie przy wyrabianiu ciasta...;pPrzygotowanie: 10 min + ok 15 pieczenieKoszt: 10 złSkładniki:
ciasto francuskiesłoik
jabłek pieczonych - czyli taki np po
dżemie(ja mam własnej roboty więc koszt jest ruchomy)szczypta
cynamonujajkopapier do pieczenia 1 rulonCiasto wyjmuję z zamrażarki odpowiednio wcześniej, żeby się nie łamało przy rozwijaniu.Rozwijam je delikatnie i dzielę na dwie części.Na każdą z nich nakładam grubą warstwę pieczonych
jabłek, zawijam w rulon.Nacinam wierzchnią stronę ciasta nożem.Oba ciasta smaruję rozbełtanym
jajkiem, posypuję
cynamonem i układam na blasze, na której oczywiście rozwinęłam też papier do pieczenia.Ciasta wkładam do piekarnika na około 15 minut z termoobiegiem na 180 stopni....
Powiem Wam, że rewelacja, ciacho z Mac'a może się schować...no i oczywiście najlepsze na ciepło,aaaa i zapach
cynamonu roznoszący się po mieszkaniu, lepszy niż nie jedno kadzidło;D