Wykonanie
Dziś mam ochotę na
makaron z
pomidorem, odrobiną
natki pietruszki i dużą ilością
pieprzu.Ni mniej ni więcej....Ach ten aromat, uwielbiam proste, aromatyczne jedzenie, a niebawem czeka mnie raj dla podniebienia...czyli urlop i poznawanie nowych smaków ...Już zacieram łapki na myśl o przyprawach, lokalnych daniach, kolorach...ech, na pewno zdam Wam szczegółową relację...a
póki co, zapraszam do mnie;))Przygotowanie: 20 minutKoszt: 15 złSkładniki:
makaron penne3
pomidorysól,
pieprzoliwa z oliwekodrobina
natkibazylia3 ząbki
czosnkumięta zielona otarta
ser fetaMakaron gotuję w osolonej wodzie na al dente.Odcedzam, odstawiam na bok, ale ważne, żeby ugotować go tuż przed podaniem, żeby był ciepły.
Pomidory, myję, sparzam wrzątkiem, obieram ze skórki, wycinam miąższ, kroję
pomidory w kostkę, odstawiam do miski. Dodaję posiekany drobno
czosnek, skrapiam wszystko
oliwą,
solę,
pieprzę, a na sam koniec dorzucam drobno posiekaną
bazylię, odrobinkę
natki i zielonej
mięty otartej.Na talerzu układam kolejno
makaron, następnie
pomidory, podsypuję całość
serem feta;)))Smacznego;)