Wykonanie
Moje pierwsze
ogórki małosolne...W tym roku nie
mogę się opędzić od
ogórków gruntowych,przejeść nie przejem wszystkich, no bo jak...? Sałatki, mizerie i inne...a one ciągle są...No to postanowiłam je przerobić, heheh...na małosolne, o.Mam nadzieję, że wyjdą pyszne, bo uwielbiam
ogórki, zwłaszcza takie...i w
sumie nie
mogę się ich doczekać, bo sam zapach kusi niesamowicie...ale
będę cierpliwa i poczekam...jeszcze te dwa dni;pA Wy, macie jakieś sprawdzone przepisy na ogórki??Przygotowanie: 10 minutKoszt: max 10 złSkładniki:około 10-12
ogórków gruntowych4-5 ząbków
czosnkukoperkoperekziele angielskieliść laurowysól - łyżkagorąca
woda - 1litr
Ogórki dokładnie myję i wkładam do słoika. Dodaję obrany
czosnek, który przekroiłam na połówki.Dorzucam
koper, trochę
koperku,
ziele angielskie i kilka
liści laurowych.Do gorącej
wody wsypuję łyżkę
soli, mieszam do rozpuszczenia i wlewam powoli do słoika.Słoik przykrywam talerzykiem i odstawiam na kilka dni na bok.