ßßß
 
            
        
 Składniki :-5 kg młodej kapusty- 1 kg cebuli-1 kg papryki czerwonej-1 kg marchwi-1 kg kiszonych ogórków-2 szklanki cukru-3/4 szklanki octu-1 szklanka oleju-4 łyżki soliPrzygotowanie:1. Kapustę skroić2.Z papryki usunąć ziarna ,umyć i pokroić w grubsze paski3.Marchew obrać i zetrzeć na grubszych oczkach4.Cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki5.Kiszone ogórki pokroić w cienkie plastry.6.Kapustę ,cebulę,paprykę ,marchew ,włożyć do dużej miski i zalać olejem,octem ,wsypać sól i cukier ,dobrze wymieszać aby wszystkie przyprawy dobrze się połączyły i odstawić na 2-3 godziny aby sałatka się zmorzyła , z trzy razy przemieszać .Na sam koniec dołożyć pokrojone ogórki kiszone i jeszcze raz przemieszać .6. Sałatkę ,kłaść do słoików razem z sokiem z miski i gotować 15 minut od zagotowania .
Składniki :-5 kg młodej kapusty- 1 kg cebuli-1 kg papryki czerwonej-1 kg marchwi-1 kg kiszonych ogórków-2 szklanki cukru-3/4 szklanki octu-1 szklanka oleju-4 łyżki soliPrzygotowanie:1. Kapustę skroić2.Z papryki usunąć ziarna ,umyć i pokroić w grubsze paski3.Marchew obrać i zetrzeć na grubszych oczkach4.Cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki5.Kiszone ogórki pokroić w cienkie plastry.6.Kapustę ,cebulę,paprykę ,marchew ,włożyć do dużej miski i zalać olejem,octem ,wsypać sól i cukier ,dobrze wymieszać aby wszystkie przyprawy dobrze się połączyły i odstawić na 2-3 godziny aby sałatka się zmorzyła , z trzy razy przemieszać .Na sam koniec dołożyć pokrojone ogórki kiszone i jeszcze raz przemieszać .6. Sałatkę ,kłaść do słoików razem z sokiem z miski i gotować 15 minut od zagotowania .