ßßß



Składniki na biszkopt :-3 jajka-1/2 szklanki cukru-1 szklanka mąki-1 łyżeczka proszku do pieczenia-4 łyżki wody-4 łyżki olejuBiałka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukierdalej ubijając do wyczerpania cukru.Następnie dodajemy żółtka,wodę,oliwę,mąkę wymieszaną zproszkiem do pieczenia.Całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki.Blacha 24 x 40-1 kg truskawek-1 śmietana kremówka 250 ml (30%)-1 galaretka truskawkowa na 250 ml wody4 galaretki truskawkowe ( 7 szklanek wody po 250 ml )Nasączenie :-1/2 szklanka wody-2 łyżki cukru-sok z 1/2 wyciśniętej cytryny-kilka kropli olejku cytrynowegoTruskawki obrać z szypułek, opłukać pod bieżącą wodąJedną galaretkę truskawkowąrozpuścić w 250 ml wody ,Biszkopt nasączyć,następnie ubić 250 ml śmietany na sztywno, wlać jedną rozpuszczoną chłodną galaretkę połączyć mikserem, wylać to na nasączony biszkopt,Poukładać truskawki zalać tężejącą galaretką truskawkową4 galaretki rozpuścić w 7 szklankach wodyWłożyć do lodówki na kilka godzinSmacznego !!!!