ßßß
Składniki :-1 kg mielonego mięsa-(50-60 )dkg fileta z kurczaka-2 ząbki czosnku-sól-pieprz-delikat do mięs-1/2 szklanki wody-1 łyżka majerankuDo zamarynowania fileta;-sólpieprz-przyprawa do kurczaka-magii w płyniePodane, składniki na dwie foremki40x11Przygotowanie :Mięso mielone doprawić do smaku solą,pieprzem ,delikat do mięs ,majerankiem przecisnąć czosnek przez praskę ,wlać do mięsa pół szklanki wody i dobrze wyrobić.Fileta kroimy w podłużne paski, marynujemy sola ,pieprzem,przyprawą do kurczaka maggi w płynie i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki .Połowę mięsa mielonego wykładamy do foremki na to kładziemy zamarynowany pokrojony w paski filet dobrze uciskając.Przykrywamy drugą częścią mięsa mielonego.....Jedną godzinę pieczemy w temperaturze200 stopni ,pozostałe 15 minut w temperaturze 100 stopni ....Smacznego !!!