ßßß Cookit - przepis na Wiosenne kromeczki z szynką parmeńską i mozzarellą (bezglutenowe)

Wiosenne kromeczki z szynką parmeńską i mozzarellą (bezglutenowe)

nazwa

Wykonanie

Witam po majowym grillowaniu. Dziś chciałbym Was zachęcić do przygotowania lekkiej i bezglutenowej przystawki z pieczywa lnianego, mozzarelli i pomidorków koktajlowych. Samo zdrowie ma talerzu. Chyba się ze mną zgodzicie?
Czas przygotowania: 5 min.
Porcja dla 1 osoby
Koszt przygotowania: 11 , 00 zł
SKŁADNIKI:
3 kromki pieczywa lnianego (bezglutenowe) Habżyki
1 plaster szynki parmeńskiej
1/2 kulki mozzarelli
4 pomidorki koktajlowe
rukola
oliwa truflowa
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Na pieczywie układamy pokrojoną w plastry mozzarellę. Następnie dodajemy rukolę i szynkę parmeńską. Na końcu dorzucamy pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość polewamy oliwą truflową i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Źródło:http://kulinarnyja.blogspot.com/2014/05/wiosenne-kromeczki-z-szynka-parmenska-i.html