Wykonanie
Dietetyczne i pyszne o pięknym
kurkumowym kolorku :)
2
filety z kurczaka1 duży
jogurt naturalny ( około 400 gramowy)2 małe
cebule2 -3 ząbki
czosnku2 łyżeczki
currysólostra papryka ( w wersji pikantnej, opcjonalnie)
Cebule pokroić w piórka,
czosnek w plasterki, na patelni rozgrzać 2 łyżki
oleju, podsmażyć
czosnek z
cebulą do zeszklenia, schłodzić.
Jogurt wymieszać z
curry, dodać
cebulę usmażoną z
czosnkiem, wymieszać. Filety pokroić w małą kostkę, wrzucić do
jogurtu z
curry,
cebulą i
czosnkiem, marynować minimum przez godzinę.Następnie całość przełożyć do rondla, dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości
mięsa, doprawić
solą. Podawać np z
brązowym ryżem i ulubioną surówką.