Doskonały do chleba bądź na obiad np z surówką i kaszą ;-)Składniki:250 g pieczarek1 szklanka czerwonej soczewicy + szklanka wody2 cebule1 starta marchewkasól, pieprz do smakułyżka olejukokosowego do smażeniaWykonanie:Cebulę i pieczarki drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, przyprawiamy i smażymy do momentu, aż się lekko przyrumieni. Następnie dodajemy pieczarki oraz marchewkę. Smażymy przez około 15 min.Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji szklanka soczewicy na szklankę wody. Do ugotowanej soczewicy dodajemy podsmażoną cebulę z pieczarkami i marchewką. Całość miksujemy razem przy użyciu blendera. Gotową masę przelewamy do małej keksówki.Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min. Zostawiamy w foremce do ostygnięcia.Smacznego!