...czyli ziemniaki zapiekane z cebulą, czosnkiem i cukinią.Składniki (na 6 dużych kokilek):1,5 kg ziemniaków1 cukinia3 duże cebule2 ząbki czosnkuzioła prowansalskie, sól3-4 łyżki oliwy lub olejukokosowegoWykonanie:Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w półksiężyce i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, przyprawiamy solą i ziołami. Następnie obieramy cukinię i kroimy na małe kawałki.Ugotowane ziemniaki ugniatamy bądź przeciskamy przez praskę, dodajemy oliwę/olej. Gotowe puree mieszamy z podsmażoną cebulą, cukinią i drobno posiekanym czosnkiem. Całość przekładamy do kokilek i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około 15 min w temp. 220 st.Smacznego!