Wykonanie
Kochani, dziś dałam idealny popis kulinarnych umiejętności. Zrobiłam pyszne spaghetti bolognese, po czym wywaliłam garnek. 3 Mój obiad wylądował wszędzie, aż chciało mi się płakać widząc jasne ściany i podłogę ociekające czerwonym sosem,
mięsem i
makaronem. Narzeczony mnie pocieszył, pomógł sprzątać i podzieliliśmy się tym, co ocalało na dnie garnka, więc czuję się jak #perfekcyjnapanidomu. <3 :D A ponieważ spaghetti nie nadawało się kompletnie do fotografowania, dziś zapraszam Was na chłodnik, który poratuje w upalne dni! :)
SKŁADNIKI :duży pęczek
koperkuduży pęczek
szczypiorku2 duże
ogórki szklarnioweząbek
czosnku500ml
jogurtu naturalnegosól,
pieprz,
cukierocet winny jabłkowyJogurt wlewamy do głębokiej miski,
ogórki myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio do
jogurtu.
Koperek i
szczypiorek myjemy i drobno siekamy, dodajemy do
jogurtu z
ogórkami. Do całości dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek, doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem,
cukrem oraz
octem winnym, schładzamy kilka godzin w lodówce, smacznego! :)