ßßß Cookit - przepis na Carpaccio po polsku

Carpaccio po polsku

nazwa

Wykonanie

Odkąd pamiętam lubię buraki - ćwikła, barszcz czerwony, zasmażane podawane do obiadu - pycha. Dziś proponuję buraka w trochę mniej tradycyjnej odsłonie i myślę, że to "carpaccio" przekona nawet tych, dla których jedzenie buraczków to najgorsza trauma z przedszkola.
CARPACCIO Z BURAKÓW
Składniki:
2 średniej wielkości buraki
150 g fety
2-3 łyżki pestek słonecznika lub rozdrobnionych orzechów włoskich
rukola
ocet balsamiczny
oliwa
Buraki gotujemy do miękkości, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Fetę kroimy w dużą kostkę. Duży talerz wykładamy cienką warstwą rukoli, układamy na niej plastry buraka, posypujemy fetą i pestkami słonecznika. Całość polewamy oliwą i octem balsamicznym.
Źródło:http://takeittasty.blogspot.com/2015/07/carpaccio-po-polsku.html