Wykonanie
Moje ostatnie odkrycie- pieczone
buraki. Zajadam się nimi na ciepło i moim zdaniem, smakują dużo lepiej niż gotowane. Ich słodki smak bardzo dobrze komponuje się ze słoną
fetą. Idealnie jakby była to oryginalna
feta, ale dobry
ser w typie lub
ser kozi też się sprawdzą. Pyszny pomysł na przekąskę lub kolację!Trójka moich pomocników kuchennych doczekała się oficjalnego przedstawienia w blogosferze :)SKŁADNIKI:4-5 średnich
buraków150-200 g
fetyoliwa z oliwekocet balsamicznyBuraki owinąć folia aluminiową i piec w temperaturze 180 C (termoobieg) około godziny (powinny być miękkie). Po wystudzeniu obrać (polecam wykonywanie tej czynności w rękawiczkach) i pokroić na grubsze plastry. Na plastry
buraka pokruszyć
fetę. Całość skropić
oliwą z oliwek i
octem balsamicznym.