Danie, które ma swoich miłośników i zatwardziałych przeciwników ze względu na użycie surowego mięsa i żółtka. A Wy do której grupy należycie ;) ?Prawdziwy tatar powinien być siekany jednak według mnie smak z tym mielonym jest identyczny :)Składniki: (na 2 porcje)300g polędwicy wołowej2 małe ogórki kiszone1 nieduża cebula1 łyżeczka musztardykilka kropel ciemnego sosu sojowego1 łyżeczka oliwy z oliweksól, pieprz2 małe żółtka jajkaPrzygotowanie:Cebulę oraz ogórki kiszone siekamy w małą kosteczkę. Schłodzone mięso wołowe mielimy lub bardzo drobno siekamy, a następnie dodajemy musztardę, sos sojowy, oliwę i doprawiamy solą oraz pieprzem.Gotowe mięsa formujemy w 2 kulki i układamy na talerzach, robimy w mięsie zagłębienie, wkładamy w nie żółtko i podajemy z posiekaną cebulą oraz kiszonymi ogórkami.Przed zjedzeniem wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.Smacznego!