Wykonanie
Jako, że warto zdrowo się odżywiać i dostarczać swojemu organizmowi witamin,dziś proponuję
sałatkę z
awokado,
truskawkami i
serem pleśniowym.Brzmi abstrakcyjnie? Zapewniam, że tak nie jest! :-)Potrzebujemy:mix
sałat (u mnie
sałatka Florencka
marki Tesco) lub
szpinak babypołowa dojrzałego
awokado4-5
truskawki (u mnie już polskie - najlepsze na świecie!)niewielki kawałek
sera pleśniowego (u mnie Blue)
ziarna słonecznikaKrok po kroku:
Sałaty lub
szpinak baby myjemy, suszymy, układamy w misce (lub pudełku jeśli zabieramy
sałatkę ze sobą np. do pracy).
Awokado kroimy na pół, część z pestką (koniecznie zachowujemy pestkę, aby
owoc nie sczerniał) możemy przeznaczyć do innego dania. Wydrążamy miąższ i kroimy go w kosteczkę.
Truskawki myjemy, suszymy, usuwamy szypułki i kroimy je w ćwiartki lub ósemki - jak nam wygodniej.
Ser pleśniowy kroimy w kosteczkę albo kruszymy (w zależności od konsystencji naszego
sera).Wszystkie składniki dodajemy do miski/pudełka, delikatnie mieszamy i posypujemy
ziarnami słonecznika.Smacznego! :-)Kolorowo, zdrowo i smacznie!
P.S. Jeśli lubicie, to poeksperymentujcie sobie łącząc różnego rodzaju
sery z
owocami! Użyjcie
truskawek,
malin,
bananów,
winogron,
gruszek! To wprost genialne połączenie!