ßßß Cookit - przepis na Kotlety z indyka w kokosowej panierce

Kotlety z indyka w kokosowej panierce

nazwa

Wykonanie

Tradcyjny niedzielny obiad wcale nie musi być nudny! Wystarczy niewielkie urozmaicenie w panierce by danie nabrało całkiem nowego smaku. Naszą propozycją jest dosypanie do zwykle używanej bułki tartej nieco wiorków kokosowych! Kotlety nabieraja wowczas całkiem nowego, orginalnego smaku.
Czas przygotowania: 15minut
Składniki:
piersi z indyka
bułka tarta
wiórki kokosowe
jajko
sól i pieprz
20g margaryny
Piersi z indyka rozbijamy tłuczkiem. W miseczce rozbijamy jajko. Na talerzyku mieszamy bułkę tartą z wiórkami w proporcji 1:1. Na patelni rozgrzewamy nieco margaryny. Piersi z indyka solimy i posypujemy pieprzem z obu stron. Następnie maczamy w jajku i panierce, następnie ponownie w jajku i panierce. Smażymy kotlety na rozgrzanej patelni uważając by panierka się nie przypaliła. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2013/07/kotlety-z-indyka-w-kokosowej-panierce.html