Wykonanie
Tradcyjny niedzielny obiad wcale nie musi być nudny! Wystarczy niewielkie urozmaicenie w panierce by danie nabrało całkiem nowego smaku. Naszą propozycją jest dosypanie do zwykle używanej
bułki tartej nieco
wiorków kokosowych! Kotlety nabieraja wowczas całkiem nowego, orginalnego smaku.
Czas przygotowania: 15minutSkładniki:
piersi z
indykabułka tartawiórki kokosowejajkosól i
pieprz20g
margarynyPiersi z
indyka rozbijamy tłuczkiem. W miseczce rozbijamy
jajko. Na talerzyku mieszamy
bułkę tartą z wiórkami w proporcji 1:1. Na patelni rozgrzewamy nieco
margaryny. Piersi z
indyka solimy i posypujemy
pieprzem z obu stron. Następnie maczamy w
jajku i panierce, następnie ponownie w
jajku i panierce. Smażymy kotlety na rozgrzanej patelni uważając by panierka się nie przypaliła. Gotowe kotlety podajemy z
ziemniakami lub
ryżem.