ßßß Cookit - przepis na Krem marchwiowy z imbirem

Krem marchwiowy z imbirem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
marchwka 750 gramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
imbir 1 łyżek stołowych
bulion drobiowy 3,5 szklanek
sok z pomarańczy 0,5 szklanek
śmietana kremowa 0,5 szklanek
Cynamon 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone marchewki pokroić. Oczyszczoną, posiekaną cebulę oraz starty imbir smażyć 5 minut na rozgrzanym w rondlu oleju, aż cebula będzie szklista. Dodać bulion oraz marchewkę. Przykryć i gotować na małym ogniu 30 minut, aż do miękkości marchewki. Ostudzona zupę zmiksować, dodać sok pomarańczowy oraz śmietanę. Podgrzewać 5 minut, dodać cynamon, mieszając doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11241/Krem-marchwiowy-z-imbirem