Wykonanie
Delikatna, dodatki nie zagłuszają charakterystycznego, słodkawego smaku
młodych ziemniaków, i dobrze. Dodatek świeżo
kiszonych ogórków (pierwsze w tym roku!) i
wody z zalewy dopełnia smaku, a
rzodkiewek sprawia, że
sałatka apetycznie się prezentuje.Składniki (4 porcje):0,5 kg
młodych, małych, ugotowanych w mundurkach
ziemniakówpęczek
rzodkiewek4 ząbki kiszonego
czosnku4
ogórki kiszonecebula szalotkapo 1/2 pęczka
koperku i
szczypiorku200 ml gęstego
jogurtu naturalnego4 łyżki kiszonej
wody od
ogórkówsól,
pieprzWykonanie:
Ziemniaki pokrój na ćwiartki ( jeśli maja ładną skórkę, nie musisz ich obierać),
rzodkiewki,
czosnek i
ogórki w półplasterki,
cebulę w cienkie piórka.
Zieleninę posiekaj. Wszystkie składniki mieszamy z
jogurtem i
wodą kiszoną, solimy i
pieprzymy do smaku.Smacznego!