Dobra opcja, gdy chcemy spróbować czegoś nowego lub po prostu mamy w kuchni kukurydzę i brak pomysłu co z nią zrobić. Ja dodałam do ciasta tylko sól i pieprz, Wy możecie pobawić się przyprawami- słodyczkukurydzy dobrze uzupełniałby pieprz cayenne lub świeża zielenina (pietruszka, szczypior, tymianek).Składniki:( na 2 osoby)1 puszka kukurydzy, odsączonej z zalewy1 szklanka ulubionej mąki ( u mnie orkiszowa)2 jajka2 łyżeczki proszku do pieczeniasól, pieprz3 łyżki oliwy z oliwekWykonanie:Kukurydzę zmiksować krótko blenderem na grudkowatą masę. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanej oliwie, ok 2 minuty z każdej strony (w zależności od grubości racuchów). Gdy racuchy będą pękać podczas smażenia, dodać więcej mąki. Podawać z zimnymi sosami.U mnie z hummusem i serem wędzonym solankowym.(przepis Agnieszki Kręglickiej)