Wykonanie
Składniki / Ingredients:6
żółtek / 6 egg yolks1 szklanka
cukru / 1 cup of sugar16 g
cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar750 ml (3 szklanki)
mleka skondensowanego niesłodzonego / 750 ml (3 cups) condensed milk without sugar0,15 ml
spirytusu / 0,15 ml spiritsSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: ok. 30 min, ilość: ok. 3 butelek po 500 ml
Żółtka miksujemy z
cukrem i
cukrem waniliowym.
Potem dodajemy
mleko, dokładnie miksujemy wszystkie składniki. Na końcu dodajemy
spirytus. Dobrze wszystko mieszamy łyżką. Gotowy
likier przelewamy do butelek i wkładamy je na dobę do lodówki. Godzinę przed podaniem wyjmujemy
likier z lodówki i podajemy w temperaturze pokojowej.*****We mix the egg yolks with the sugar and vanilla sugar. Then, we add milk and thoroughly, we mix all ingredients. At the end, we add
alcohol. Mix everything well with a spoon. We
pour liqueur into bottles and put them in the fridge for a one night. Hour before serving, we remove the liqueur from the fridge and
serve at room temperature.