Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy
![](/Data/Images/mentorsmaku.blogspot.com\2014_slash_11_slash_krazki-cebulowe/l/91585223.jpg)
KonkursyAkcjeKRĄŻKI
CEBULOWE![](/Data/Images/mentorsmaku.blogspot.com\2014_slash_11_slash_krazki-cebulowe/l/-27865337.JPG)
Składniki:- 4 duże białe
cebule- 1
jajko- 1 szklanka
mąki pszennej- 1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia- 2 szklanki
bułki tartej-
sól do smaku-
olej do smażeniaSposób przygotowania:
Cebulę kroimy w grube plastry i dzielimy je na krążki. Do miski wrzucamy
mąkę,
proszek do pieczenia,
jajko, szczyptę
soli i mieszamy, aż wyjdzie nam konsystencja ciasta. Nasze przygotowane krążki obtaczamy w cieście i następnie w
bułce tartej. Tak przygotowane krążki smażymy na
oleju (polecam frytkownicę). Usmażone krążki
cebulowe odsączamy z
oleju i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .