Smażony w panierce z jajka i bułki tartejser żółty znają chyba wszyscy. Podany na świeżej miękkiej kajzerce - mimo, że bardzo kaloryczny ma wielu zwolenników. Ja jestem jednym z nich. Tym razem zastąpiłam jednak zwykły żółty serserkiem Camembert. Przygotowałam go w formie koreczków.Sami zobaczcie:SKŁADNIKI:wystarczające na 8 koreczków serowych:jeden serekCamembert8 winogron fioletowych (równie dobrze, o ile nie lepiej pasują zielone winogrona)1 jajko2 łyżki bułki tartejpierz i ewentualnie inne przyprawyodrobina oleju lub oliwy do smażeniaMyślę, że nie ma potrzeby abym opisywała szczegółowo przygotowanie tej potrawy, bo jest to dla wszystkich oczywista oczywistość :)Serek pokroić, obtoczyć w jajku z przyprawami i bułce tartej, usmażyć, nadziać na wykałaczkę, do kompletu dodać winogrono i .... GOTOWE :)Jak mawiają: prostota ponad wszystko!!SMACZNEGO