Ciasto doskonale sprawdza się na wszelkiego rodzaju imprezy, uroczystości, czy święta. Należy przygotować je wcześniej - najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień po upieczeniu.Składniki - ciasto:1/2 kg mąki3/4 szklanki cukru200 g margaryny2 łyżki miodu2 jaja1 łyżeczka sodySkładniki-krem:1 litr mleka3/4 szklanki cukru9 łyżek kaszy manny200 g masła1 cukier waniliowy9 łyżek kaszy mannySposób przygotowania:CIASTO:1. Mąkę, cukiermargarynę, miód, jajka, sodę oczyszczoną zagnieść.2. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą z części wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.3. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 st. C przez 15 minut.KREM:1. Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym. Wsypać kaszę manną i energicznie mieszać. Gotować przez 5 minut. Ostudzić.2. Utrzeć masło i dodawać po 1 łyżce ostudzonej kaszy.3. Krem podzielić na dwie części.4. Upieczone placki przełożyć kremem z kaszy.5. Ciasto polać polewą czekoladową (czekolada gorzka roztopiona w kąpieli wodnej z 1 łyżką mleka)SMACZNEGO!