Wykonanie
Pyszne kremowe nadzienie,
kurczak i
brzoskwinie - czyli jak zrobić obiad i
mieć deser z głowy. Polecam!Składniki na tartę:-250g
maki pszennej-3 łyżki
oleju-1
jajko-1 łyżeczka
soli-odrobina
cukruSkładniki na farsz:-2
piersi z kurczaka-10dag mrożonych
marchewek "mini"-10dag mrożonych
kurek-1
brzoskwinia w syropie-
pieprz-
sól-
ostra papryka-odrobina
sosu sojowegoSkładniki na sos:-0,5 szklanki słodkiej
śmietanki 18%-0,5 szklanki
mleka-10dag
sera żółtego-1
jajko-szczypta
szafranuPrzygotowanie sosu: Wszystkie składniki mieszamy i gotowe:)Przygotowanie tarty:Wszystkie składniki zagniatamy razem. Następnie wkładamy do lodówki na 0,5 godziny. Formę do tarty wykładamy schłodzonym
ciastem. Nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 180°C.Przygotowanie farszu i sosu:
Kurczaka doprawiamy
pieprzem,
solą,
ostra papryką i
sosem sojowym. Smażymy, dodajemy
kurki,
marchewki,
brzoskwinie. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy sos i całość mieszamy. Przelewamy do podpieczonej wcześniej tarty. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180°C. Smacznego.