Wykonanie
1 września 2015Pyszna, czosnkowa
sałatka z
brokuła i
rzodkiewki, która powstała zupełnie przez przypadek. Uwielbiam takie przypadki! Będzie idealna jako
sałatka na podwieczorek lub jako dodatek do grillowanego czy smażonego
mięsa. Spróbujcie. Jest na prawdę przepyszna.
Składniki:- 1
brokuł podzielony na różyczki (ugotowany i ostudzony)- pół pęczku
rzodkiewki- 0,5 średniej
cebuli- garść
rodzynek lub
żurawiny- 2 łyżki
jogurtu naturalnego- 1 łyżka
majonezu- 2-3 ząbki
czosnku-
sól,
pieprz- podprażone
orzeszki piniiW miseczce wymieszać
majonez z
jogurtem naturalnym, dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek. Doprawić
solą i
pieprzem.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki.
Cebulę - w piórka.Do dużej miski wrzucić
brokuła (różyczki),
rzodkiewkę,
cebulę oraz rodzynki/żurawinę. Zalać
sosem czosnkowym. Wymieszać.Odstawić do lodówki na min 1-2h - do "przegryzienia".Przed podaniem posypać podprażonymi
orzeszkami pinii (ew.
pestkami słonecznika czy dyni).Smacznego!
© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.