Wykonanie
Mam dla Was idealny przepis na
sos czosnkowy, nie tylko do potraw z grilla. Jest idealny i kremowy w smaku, zawiera w sobie to co lubimy najbardziej:
czosnek,
fetę i zielonego
ogórka. Spróbujcie. Sos godny tegorocznego sezonu grillowego.
Składniki:- 0,5 opakowania
fety- 3-4 ząbki
czosnku (więcej lub mniej wg własnego smaku)- pół zielonego
ogórka wężowego- pół pęczka świeżego
koperku- 1-2 łyżki
jogurtu naturalnego lub
majonezu-
sól,
pieprz do smaku
Fetę rozgnieść widelcem, dodać przeciśnięte ząbki
czosnku, posiekany
koperek i starty na grubych oczkach zielony
ogórek (bez gniazd nasiennych). Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.Odstawić do połączenia składników.Smacznego!