Zaskakująca odmiana tradycyjnego kawowego tiramisu (klik). Dla miłośników cytrynowych smaków. Nam smakowało, chociaż pierwsza łyżeczka trochę nam buzię wykręciło. Ale po leżakowaniu całej nocy w lodówce, tiramisu nabrało idealnego cytrynowego smaku. A my tak lubimy. Dodatkowo plus za brak jajek w przepisie :) Spróbujcie i wybierzcie swoje ulubione tiramisu.'tiramisu z lemon curd'Składniki:- podłużne biszkopty- 150g mascarpone- 100ml śmietany kremówki (30%)- 4 łyżki cukru pudru- 6 łyżek lemon curd (przepis klik)- kakaoŚmietanę kremówkę ubić na sztywno. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać 2 łyżki lemon curd'u i dokładnie wymieszać. Następnie dodać ubitą śmietanę.Na dno keksówki ułożyć podłużne biszkopty, na to 2 łyżki lemon crud'u i połowę masy śmietanowo-mascarponowej. Następnie znowu biszkopty, lemon curd, masa śmietanowo-mascarponowa. Wierzch tiramisu posypać kakao. Wstawić do lodówki na min.3 godziny (najlepiej na całą noc, aby biszkopty nasiąkły i nie były twarde).Smacznego!* dla ekstramalnych miłośników cytryny - biszkopty, przed położeniem lemon curd'u nasączyć sokiem z cytryny.