To ciasto powstało na szybko, ale takie nieraz są najlepsze ;) W lodówce był lemon curd, serekmascarpone, śmietanka kremówka i jajka... I tak właśnie narodził się w mojej głowie pomysł jak połączyć te składniki ;)- biszkopt z tego przepisu- 6 łyżek lemon curd- 300 ml śmietanki kremówki - dałam 36 %- 250 g serka mascarpone- 2 łyżki cukru pudru- starta czekolada lub posypka do dekoracji- biszkopta upiec wg. przepisu , ostudzić- w wysokim naczyniu wymieszać serekmascarpone, śmietanę kremówkę i cukier puder (można użyć miksera, ja użyłam blendera i końcówki do ubijania piany) - ubić aż masa będzie sztywna- powoli dodawać lemon curd - wymieszać do połączenia składników- na wystudzony biszkopt rozsmarować powstały krem- oprószyć startą czekoladą- schłodzić w lodówceSmacznego.źródło: własne