Wykonanie
24 Marzec 2015Witam. Dzisiaj polecam szybkie szaszłyki.Wiem że nie jest to czas grilla ale i w tej formie można zaskoczyć rodzinę. Idealnie nadaje się jako danie główne ale również jako ciepła przekąska.
SKŁADNIKI;1 kg
mięsa wieprzowego pokrojone w grube kostki2 - 3
cebuleprzyprawa do szaszłyka
currymajeranekolejpieprzsól2 opakowania Fix
curry do kiełbasekrękaw do pieczeniapatyczki do szaszłykówPRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy produkty, kroimy
cebule w grube paski, mieszamy
przyprawy - każdej
przyprawy około 1 łyżeczki.
Nadziewamy szaszłyki
mięso,
cebula,
mięso na przemian. Układamy na misce i polewamy delikatnie
olejem i posypujemy
przyprawami. Czekamy pół godziny aż
mięso naciągnie
przyprawami. Po tym czasie układamy ostrożnie w rękawie i zamykamy. Pieczemy w piekarniku 200C około 1 godziny.
Po upieczeniu wyjmujemy delikatnie szaszłyki do naczynia żaroodpornego i gotujemy sos Fix.
Ugotowanym sosem zalewamy szaszłyki i wstawiamy do piekarnika na około pół godziny w temperaturze 175C. Co jakiś czas sprawdzamy, można przykryć folią aluminiowa.SMACZNEGO !!!