Dzisiaj ciasto na szybko, ponieważ chciałam zużyć zapas mrożonych malin z zeszłego roku ;-) I chyba nie ma lepszego sposobu na szybkie ciasto niż ciasto ucierane :) Przepis bardzo prosty i gwarantuję, że zawsze wychodzi :)Przepis na tortownicę o średnicy 24 cmSkładniki:200 g masła200 g mąki4 jajka150 g cukru pudruszczypta soli1 łyżeczka proszku do pieczenia1 opakowanie cukru wanilinowego1 opakowanie budyniu waniliowego500-600 g malin (mrożonych albo świeżych – przy mrożonych nie odmrażać)Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem.Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać sól a następnie po jednym jajku cały czas mieszając. Na końcu dodać składniki suche i dokładnie zmiksować.Ciasto wylać do tortownicy.Wyłożyć owoce.Piec 60 minut w 180 stopniach.Wyjąć z piekarnika, ostudzić i posypać cukrem pudrem.Smacznego!