ßßß Cookit - przepis na Ciasto ucierane z malinami

Ciasto ucierane z malinami

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj ciasto na szybko, ponieważ chciałam zużyć zapas mrożonych malin z zeszłego roku ;-) I chyba nie ma lepszego sposobu na szybkie ciasto niż ciasto ucierane :) Przepis bardzo prosty i gwarantuję, że zawsze wychodzi :)
Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm
Składniki:
200 g masła
200 g mąki
4 jajka
150 g cukru pudru
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 opakowanie budyniu waniliowego
500-600 g malin (mrożonych albo świeżych – przy mrożonych nie odmrażać)
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać sól a następnie po jednym jajku cały czas mieszając. Na końcu dodać składniki suche i dokładnie zmiksować.
Ciasto wylać do tortownicy.
Wyłożyć owoce.
Piec 60 minut w 180 stopniach.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Źródło:http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2014/05/ciasto-ucierane-z-malinami.html