Ciasta siostry Anastazji są z reguły skomplikowane w wykonaniu , ale są niezwykle pyszne, śliczne i zawsze się udają . Jeśli jeszcze nikt z Was nie próbował tego ciasta to bardzo zachęcam :)Wymiary blaszki : 24x29 cmTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 40 min. + 30 minSkładniki:Wcześniej należy zrobić galaretkę czerwoną i odstawić do wystygnięcia i stężenia.Ciasto kakaowe:7 jaj1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 i 1/2 łyżki kakao ( użyłam kakao firmy Symbio )Ciasto jasne z dziurkami:4 jajka1/2 szklanki cukru1/2 szklanki mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa :1/2 l mleka2 budynie waniliowe250 g masła2 łyżki cukru1 czerwona galaretkaSposób przygotowania:Ciasto kakaowe:Ubić pianę z białek.Dalej ubijając , dodać , cukier , żółtka , przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.Piec ok. 40 min. w temp. 180 CCiasto jasne z dziurkami:Ubić pianę z białek.Dodawać kolejno cukier, żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Piec ok. 30 min. w temp. 180 C ( najlepiej sprawdzić patyczkiem pod koniec pieczenia).Po upieczeniu kieliszkiem albo szklanką wykrajamy dziurki w biszkopcie.Masa:Z 1/2 litra mleka odlać pół szklanki do której wsypujemy oba budynie a resztę mleka zagotować z cukrem .Budyń wystudzić i zmiksować z miękkim masłem.Masę podzielić na pół.Składanie ciastaCiasto kakaowe - pół masy - ciasto z dziurkami - dziurki zalać tężejącą galaretką - pół masy - ciasto kakaowe - polać polewą i ozdobić wedle uznania.Smacznego