Wykonanie
Sposób na smaczne i szybkie jedzonko. Bardzo efektownie wygląda na
stole a więc proponuję zrobić na imprezę rodzinną. :) Jeśli lubicie dodatek
ziół to możecie użyć jakich tylko chcecie , z każdym będzie smakowało wykwintnie.
![](/Data/Images/smakolyki-moniki.blogspot.com\2014_slash_01_slash_drobiowe-kieszonki-z-bazylia/l/2124351061.JPG)
![](/Data/Images/smakolyki-moniki.blogspot.com\2014_slash_01_slash_drobiowe-kieszonki-z-bazylia/l/-517327955.JPG)
Składniki : dla 4 osóbpierś podwójna z
kurczaka1 łyżka suszonej
bazylii1 kulka
mozzarelli1
jajko3 łyżki
bułki tartej do panierowania
sól,
pieprzolej do smażenia
![](/Data/Images/smakolyki-moniki.blogspot.com\2014_slash_01_slash_drobiowe-kieszonki-z-bazylia/l/1307343680.JPG)
Przygotowanie:
Mięso z kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć ( aby
mięso było soczyste i aromatyczne należy namoczyć w
mleku z suszoną
bazylią). Podzielić na 4 części.Rozbić tłuczkiem, ociupinkę posolić i popieprzyć z każdej strony.
Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić również na 4 części.
Mięso ułożyć na deseczce i na każdego rozbitego kotleta układamy po porcji
mozzarelli.Porcje
mięsa zwinąć aby przykryć kawałek
sera w formie koperty i spiąć wykałaczką, aby kotleciki się nie rozpadły.
Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem i każdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w
bułce tartej wymieszanej z suchą
bazylią.Smażyć z obu stron na złoty kolor.Podawać np. z zapiekanymi ziemniaczkami albo frytkami.Smacznego