500 g mięsa mielonego wieprzowegocebulamarchew2 ząbki czosnkuopakowanie makaronu Lumaconi 500 g ( muszelki)ser żółty wędzony ok. 200 gsłoik pomidorów suszonych w zalewieopakowanie pomidorków koktajlowych2 łyżki koncentratusól , pieprz, bazylia , oreganoolejSposób przygotowaniaCzosnek , cebulę drobno siekamy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach.Na patelni rozgrzewamy olej , wrzucamy czosnek, delikatnie go szklimy. Następnie dokłądamy cebulę i marchew.Całośc podsmażamy ok. 5 minut ciągle mieszając.Po tym czasie dokłądamy mięso i podsmażamy aż mięsozrobi się "białe".Pomidorki odlewamy z zalewy i drobno kroimy i wrzucamy do farszu. Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.Dusimy jeszcze do 10 minut.Odstawiamy do ostygnięcia.Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu podanego na opakowaniu ok. 15 minut.Po ugotowaniu makaron wylewamy na durszlak , przelewamy zimną wodą i czekamy do momentu az cała woda z niego spłynie.Pomidorki myjemy i kroimy według uznania ( cwiartki , połówki ) i układamy w naczyniu żaroodpornym.Muszelki napełniamy farszem i układamy na pomidorkach . Całosc posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika na ok. 20 minut w temp. 150 C.Dla udekorowania możemy posypac świeżym szczypiorem bądż natką pietruszki.