Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z białej ryby 4 sztuk
grzyby leśne 500 gramów
wino białe wytrawne 1 szklanek
cebula 1 sztuk
masło 50 gramów
estragon 2 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
śmietana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby oraz
cebulę drobno posiekać i smażyć 5 minut na połowie
masła, mieszając, przyprawić
solą oraz
pieprzem. Rozłożyć je na opłukanych, osuszonych filetach
rybnych. Każdą porcję zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym, skropić i podlać
winem, posypać wiórkami
masła i posiekanym
estragonem, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 35 minut. Sos z dna naczynia przelać do rondla i gotować, aż połowa odparuje.
Rybę trzymać w wyłączonym piekarniku. Sos zaciągnąć
śmietaną, doprawić
sokiem z cytryny i ewentualnie
solą oraz
pieprzem. Polać nim gorące roladki
rybne. Podawać z
ziemniakami i koszonymi
ogórkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybKomentarze:Autor: KRYCHAData: 2011-05-26Mam pytanko.. czy moga to byc
grzyby lesne ale suszone??Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: