ßßß Cookit - przepis na Ryba corvina

Ryba corvina

nazwa

Wykonanie

Po paru miesiącach nieobecności wracamy. Upały jak i obowiązki różnego rodzaju nie sprzyjały prowadzeniu bloga kulinarnego. Ale teraz kiedy już zimniej na zewnątrz....
Jak powrotny wpis zaprezentujemy dzisiaj przepis na przepyszną rybę. Wpis ten o charakterze nie mięsnym to wpis na prośbę naszej przemiłej Czytelniczki K. która mobilizowała nas do powrotu:-)
W roli głównej ryba corvina o której to Polonesa pierwszy raz usłyszała gdy już pojawiła się w postaci smażonych kawałków na stole. Brasileiro zdobył ją oczywiście w miejscu gdzie dostać można wszystko czyli w sklepie afrykańskim na ulicy Andersa, Warszawa.
Składniki:
1 kg ryby corviny
3 ząbki czosnku
2 łyżki kuminu
1 cytryna
bułka tarta do obtoczenia
Przygotowanie:
Rozmnożone kawałki ryby pokroić w kawałki. Naciąć skórkę i natrzeć miksturą z soku z cytryny, kuminu i czosnku. Odstawić na pół godziny.
Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie.
A o to i poniżej gotowe kawałki ryb!!!
Źródło:http://smakibrazylii.blogspot.com/2015/09/ryba-corvina.html